Churchill va dir que es va necessitar sang, suor i llàgrimes per guanyar la IIa Guerra Mundial. A Catalunya plorem, suem i ens dessagnem cada diumenge a plaça per poder tocar, encara que sigui un segon, el cel de cadascú.

divendres, 26 de novembre del 2010

La Blanca Navidad ara és blava

Una diada universitària no té res a veure amb qualsevol altre que es pugui veure arreu del territori casteller. De fet, de les cinc actuacions en les que he participat enguany amb Ganàpies, solament dos, les diades pròpiament dites, comptaven amb més d'una colla a "plaça" (o pavelló, o aparcament... els castellers universitaris són tot terreny). De fet, poc a poc vaig entenent (que no em matin els puristes castellers!) que a les diades universitàries el de menys són els castells en si...

La temporada blava no podia haver començat pitjor anímicament parlant: a la primera diada, a la facultat de Comunicació, se'ns cau un 3d6. Bé, relliscada típica i tòpica sense la qual els èxits posteriors no ténen gràcia. (Als que siguin baietes, salvant les distàncies, és com el 3d9f(c) de Sant Magí...). El congrés del SAF i la Festa Major van deixar un millor sabor de boca (la segona, sobretot a cali), descarregant castells de sis, fins i tot fent davant tota l'Autònoma una prova de 4d6 net. Vaja, que es veia que la cosa anava coent-se bé.

Nervis. Un no-sé-què a l'estòmac que m'anava fent run-run durant l'hora i mitja d'Història Antiga. No podia aguantar més. Truco als ganàpies de Lletres per anar baixant i el mòbil se'm saltava de les mans de tant com em tremolaven. Havíem anunciat el 4d7. El primer de la temporada, el més matiner de la història si el descarreguéssim. I nervis. I això que vas baixant cap a la Cívica i veus a tota la colla reunida. I més nervis. I vas veient com arriben les altres colles (quan de temps feia que no es veien set colles universitàries a plaça?). Preguntes qui són aquells de groc, t'enteres de que són els Bergants del Campus Terrassa, que avui debuten. I de sobte, la Tuli, la nostra cap de colla, ens crida a tots al centre de la plaça. 4d7. Així, de primeres, per trencar el gel ben trencat, en bocinets ben petitons. Solament queda saber si el trencarem a cops d'aleta o del llenyasso que ens donarem.

Sonen gralles, la cosa puja, refila i... carregat!!! Em moro de ganes d'aixecar el cap i veure com és un castell de set hivernal ganàpia. Tremola a la baixada, però la cosa ja està feta. Callen les gralles, però la colla explota. Som grans, molt grans. No haurem fet la millor actuació de la plaça, però, sincerament, ens la sua. El 4d7 ja és blau i ben blau. I punt. Un 5d6 caòtic i un 4d6a van tancar les rondes, i tres p4 per acabar la diada. I olé.

La resta de colles van fer cincs nets, sisos i set i set i mig en el cas d'Arreplegats.

Felicitar als Emboirats de Vic i als Bergants de Terrassa per la seva reaparició i debut, respectivament, amb uns pilars de presentació. Esperem que aquesta sang nova faci pujar el nivell universitari!

Resum de la diada

Ganàpies de la UAB: 4d7, 5d6, 4d6a, 3p4
Xoriguers de la UdG: 4d6a, 5d6, 3d6, 3p4
Arreplegats de la Zona Universitària: 4d7, 4d7a, id3d7, 3d7, v5
Pataquers de la URV: 3d5n, 2d5, 3d4a, p4
Marracos de la UdLl: 3d5n, 4d5n, 2d5, p4
Emboirats de Vic: p4
Bergants de Terrassa: p3

I de la festassa de després... seré una tomba, ho prometo! xD

i cap a Can Xoriguer s'ha dit! Amunt Ganàpies, pit, collons i ganes de fer-ho!

FEVS!

3 comentaris:

  1. Aixo es el que se sent quant estas a una colla petita i anuncien un 5d7 per Santa Tecla ^^

    Sabras qui soc oi?

    Salut i Castells!

    ResponElimina
  2. home! si em parles d'un 5d7 tecleru de colla tarragonina... fins i tot et puc dir que crec recordar que estava a prop teu quan vau anunciar que el tiraveu a plaça xD

    i l'amparito trompetera de després... mítica!

    ResponElimina
  3. Pabloo!!! No sabia que també et donava per l'escriptura!!
    Realment tens futur com a cronista...XD Escrius molt bé!

    Felicitats pel bloc, molt maco!!

    P.D: Sóc Carlos, el ganàpia ;)

    ResponElimina