Churchill va dir que es va necessitar sang, suor i llàgrimes per guanyar la IIa Guerra Mundial. A Catalunya plorem, suem i ens dessagnem cada diumenge a plaça per poder tocar, encara que sigui un segon, el cel de cadascú.

dimarts, 9 de novembre del 2010

Primeres diades de la Colla Jove Xiquets de Vilafranca i dels Castellers de Lo Prado

La Colla Jove Xiquets de Vilafranca ha anunciat que la primera actuació de la seva història serà aquest diumenge a terres bagesanes, a Manresa, convidats pels Tirallongues de Manresa juntament amb els Castellers del Riberal.

L'actuació servirà per estrenar la gamma de sis de la colla i provar construccions majors, de cara a poder complir la promesa que han fet de no trepitjar terra vilafranquí amb la camisa posada si no és fent castells de set (en concret, una clàssica de set). Una iniciativa del tot lloable i que demostra que els de blau cel s'ho han agafat molt seriosament això dels castells (Han arribat a suspendre la seva actuació de presentació a Vilafranca per tal motiu). Espero que aquesta sigui la primera de moltes per els de l'Escorxador!

Suposadament, aquesta presentació a Vilafranca amb un 3d7, un 4d7 i un 2d6 seria la primavera que ve, una vegada començada la temporada tradicional castellera. A veure què ens porta l'any que ve.

Per cert, que si al final aquest cap de setmana debuta la Jove blava, ja seran 54 les colles que han quedat registrades aquesta temporada al rànquing del Webcasteller fent algun castell de sis o superior. Entre elles, per primera vegada en la història, tenim una colla que no és europea. M'estic referint als Castellers de Lo Prado, que a la primera diada d'ultramar, la diada de Sant Gabriel a Santiago de Xile, van fer un 3d6 i un pd5. No està gens malament aquest 2010!

Força, Equilibri, Valor i Seny!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada