Churchill va dir que es va necessitar sang, suor i llàgrimes per guanyar la IIa Guerra Mundial. A Catalunya plorem, suem i ens dessagnem cada diumenge a plaça per poder tocar, encara que sigui un segon, el cel de cadascú.

dijous, 2 de setembre del 2010

Sant Fèlix o com NO ha de ser una gran diada castellera.

Aquest dilluns, de bon matí, a preparar coses. Per una diada en la que quatre colles volen fer castells folrats, i almenys dues enmanillats, has d'anar proveït com per a un regiment. Aigua, entrepans, snacks i qualsevol cosa que faci passar el temps entre ronda i ronda. Arribes a Vilafranca després d'un impressionant embús just a temps per veure el pilar descarregat per sota dels Falcons de Vilafranca. Sembla que comença bé la diada en una plaça de la Vila plena de gom a gom.

Els lagartus segellen el primer gamma extra del dia i, a partir d'aquí, alguna cosa a la plaça comença a anar malament. Minyons no pot descarregar el 2d9fm i el seu 5d9f es queda en intent, mentre que la Vella surt de la plaça amb un munt d'intents desmuntats a cada ronda, un 4d9f només carregat i  només un 4d8a descarregat, l'únic castell amb final feliç per als rosats. Posteriorment, a la ronda de pilars, se'ls cau el pd7f. Tot això agreujat per la magnífica actuació de l'altra colla vallenca, la Joves, als que els hi va faltar no-res per firmar una Tripleta (5d8, 4d9f i 3d9f), malaurada per la caiguda als compassos finals del 3d9f. De mentres, més peus desmuntats, intents desmuntats i intents, i això, en una actuació extra, suposa l'estar veient pujar i baixar folres i manilles a dojo per tota la plaça sense que cap d'ells acabi esdevenint un castell. Tediós, en fi. Calor en una plaça sense res d'ombra. Avorriment. Ah, i Vilafranca, tot i descarregar el 4d9fa, el 5d9f i el pd8fm i carregar el 2d9fm, es menja inexplicablement i en un tancar i obrir d'ulls el famós i anunciat a bombo i plateret 3d10fm sense ni tant sols carregar-lo ni donar temps als grallers a adonar-se que el castell se l'havia empassat l'enorme peu.

En resum, que esperem que les autoritats tarragonines s'ho apuntin i ens dónin una al.lucinant i emocionantíssima Diada de Festes, aquest 19 de setembre, amb la participació de la Jove de Tarragona, Xiquets de Tarragona, Vella de Valls i Castellers de Vilafranca. Una diada de gamma extra que promet ser el pròleg pels objectius folrats més alts de les colles tarragonines i la prova de foc pel Concurs per les dues colles que en aquests moments ténen més possibilitats d'endur-se'l, vellacus i lagartus.

Per últim, felicitar a TV3 per l'excel.lent cobriment de la Diada de St. Fèlix, tot i el curiós detall de veure a la Carnicé dinant en plena diada al plató mòbil.

Dedicat a tots aquells matossers de Molins, joves de l'Hospitalet, joves de Vilafranca, castellers de la Sagrada Família i, en definitiva, tots aquells membres de colles petites que van voler sentir-se partíceps de la diada vilafranquina.

I recordeu! Força, Equilibri, Valor i Seny!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada