Churchill va dir que es va necessitar sang, suor i llàgrimes per guanyar la IIa Guerra Mundial. A Catalunya plorem, suem i ens dessagnem cada diumenge a plaça per poder tocar, encara que sigui un segon, el cel de cadascú.

dimarts, 6 de setembre del 2011

La pubilla enfaldillada

Ni naltros, els castellers, ens lliurem de les maleïdes modes. Modes als colors de camisa, o modes als escuts, últimament d'aquell estil minimalista-abstracte (horrorosos i incomprensibles, permeteu-me!) tant fashion als darrers anys. 

Més enllà d'això, sembla que una altra "moda" arrasa entre els enfaixats: el 2d8f. La pubilla enfaldillada.

Aquest castell ha estat protagonista, per mi, de la mitja-alta taula de les últimes dues temporades, i ho seguirà sent per un temps, segons sembla. Si l'any passat eren els Nens del Vendrell els que tornaven a posar en boca de tots aquesta estructura, portant-la a plaça quaranta anys després de l'última vegada i descarregant-la, enguany són dues colles en alça, Vila de Gràcia i Sabadell, qui es serveixen del folre més "barat" per anar escalant posicions. Més enllà dels ja tangibles, també hi ha colles, com Sant Cugat o Xicots, que tot i quedar feina encara per devant, tenen les mateixes possibilitats que Gràcia o Saballuts quan es van plantejar folrar-se. Qui sap què veurem en temporades vinents? Personalment, quan començaven a circular els rumors dels dos de vuit de les dues colles que recentment l'han coronat, què voleu que us digui... No m'ho acabava de creure. Per què? Home, potser perquè un té, o tenia fins ara, massa ficada al cap la idea de què les "grans" eren el G4, el mini G2, Xiquets, Sants i Lleida, i fora d'això no existien els castells folrats. Cras error, evidentment. Sembla que les coses comencen a canviar. I ja tardaven! A veure quants més li aconsegueixen aixecar les faldes a la pubilla.

Aquí estan les proves:

últim 2d8f dels Nens del Vendrell 
Foto: Nens del Vendrell

primer 2d8f(c) dels Castellers de la Vila de Gràcia 
Foto: Carol Martín

Primer 2d8f(c) dels Castellers de Sabadell 
Foto: Efren Garcia

i2d8f dels Xicots de Vilafranca al Concurs de 2010
Foto: Wikipedia

2d7 de Castellers de Sant Cugat (un futur 2d8f?)
Foto: ElPunt

Apa, a berenar!

Força, Equilibri, Valor i Seny!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada