Churchill va dir que es va necessitar sang, suor i llàgrimes per guanyar la IIa Guerra Mundial. A Catalunya plorem, suem i ens dessagnem cada diumenge a plaça per poder tocar, encara que sigui un segon, el cel de cadascú.

divendres, 1 d’abril del 2011

... i el KERS que treu fum

Ja tocava, eh?

Doncs sembla ser que hi han hagut moltes colles que han engagat el KERS amb l'energia de la temporada passada i ara van revolucionades. Moltes s'han posat mans a l'obra molt abans que un servidor a actualitzar el bloc, perquè hi ha matèria a comentar...

Primer de tot, s'ha de felicitar obligatòriament tant als Castellers de Sabadell com als Castellers de Sant Cugat (ja veieu que la cosa va de verds). Tant gausacs com saballuts han assolit a la primera diada del curs el seu castell màxim (juntament amb el 4d8), un 2d7. Cas comparable als Castellers de la Sagrada Família, que a Sta. Eulàlia signaren una actuació que va igualar la millor de la seva història. Com van de forts pel Llobregat, oi?

foto: Castellers de Sant Cugat

Què més s'explica per allà dalt? Doncs la Jove de Barcelona va realitzar el passat 20 de març la primera actuació amb camisa després de la seva estrena a la plaça de Sant Jaume. La diada, a Badalona i en companyia dels micacos i Cornellà, es va saldar amb un 4d6a, un 3d6ps i un 3d6a. A remarcar el gust que té aquesta colla per les estructures amb agulla.

I per la Catalunya Nova què hi ha de nou? Doncs aquest cap de setmana, per anar escalfant motors, al Baix Gaià preparen una diada amb Nois de la Torre, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els amfitrions, Castellers d'Altafulla, doncs serà a la plaça Martí Royo del feu violeta on a les 12:30 del diumenge es trobaran les tres colles d'una banda i de l'altra del riu. L'any passat les diades on mosquitaires i escarbats demostraven la seva sana rivalitat (històrica entre la que és cap i casal del Baix Gaià i el llogarret guiri que està seguint la N-340), ja van demostrar que donaven molt de si, augmentant a cada diada el nivell casteller d'aquest racó del Tarragonès. Allà estarà un servidor fent de corresponsal del Duescamises per explicar com va el pique enguany.

I de poc més es parla al món casteller en aquest tranquil abril que acaba de començar... Mentida, sé que estàveu esperant que parlés sobre lo de la publicitat a les camises, oi? Doncs serà que no. No cal de moment donar més corda a un debat com aquest.

Per últim, felicitar a l'Anna Guasch, nova presidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) en representació de la nostra Colla Jove Xiquets de Tarragona i primera dona que ostentarà aquest càrrec.

Res més de moment, a l'espera de l'inici de la temporada al Camp de Tarragona, a més de la segona volta de la temporada universitària, que ja està al caure, i on tant de bo es repeteixin (o s'apugin!) els èxits aconseguits en una primera volta daurada. Recordar que en aquest tram hi haurà una diada més del que és normal, doncs Emboirats ha convocat a les colles a la ciutat de Vic per reenganxar-se al ritme casteller. Però això, com se sol dir, ho veurem al pròxim capítol.

Recordeu: Força, Equilibri, Valor i Seny!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada