Churchill va dir que es va necessitar sang, suor i llàgrimes per guanyar la IIa Guerra Mundial. A Catalunya plorem, suem i ens dessagnem cada diumenge a plaça per poder tocar, encara que sigui un segon, el cel de cadascú.

dimecres, 27 d’abril del 2011

La doctrina McDonalds s'infiltra al món casteller

Tarragona, després d'una Setmana Santa deslluïda per la previsible pluja d'abril, necessitava una bona traca per tancar les vacances. I no negaré que arribar, el que es diu arribar, ho va fer; ara, que la traca va ser d'aquelles que en un moment ja han petat del tot i se't queda el cos amb ganes de més petardos.

Enguany la diada del llibre i la rosa tarragonina estrenava "nou" sistema de rondes, extrapolació del concepte fast food al Món Casteller amb el qual les colles actuaven simultàniament i amb límit de temps (un quart d'hora per cada ronda i a tres quarts justos s'havien d'estar enlairant els pilars), estratègia que s'argumentava en què s'havien d'agilitzar les diades "menors" de la ciutat per a atraure gent a les grans cites castelleres de l'estiu, a més de que així es recuperava l'estil de diada vuitcentista, el que visquéren l'Esperidió i el seu famós quatre de nou net. No us espereu de la diada d'enguany, però, bestialitats com aquestes en ple abril, i menys coincidint amb les vacances de setmana santa, mitja Tarragona amb el cucurutxo al cap i l'altre mitja menjant la mona a Tombuctú. Va ser una actuació ràpida, àgil, agraïda (s'ha de reconèixer) per l'espectador, tot i que el fet de la simultaneïtat potser va fer baixar una mica el llistó degut a un menor nombre de camises a plaça (Sabent positivament que Xiquets no es posarà a les pinyes de la Jove i viceversa, podrien haver fer una semironda de les colles "grans" i una altra de les colles "petites", per tal de poder engrandir pinyes)

Valoració, doncs? Bé, de fredes i de calentes. Potser per a un seguidor casteller assidu li semblaria una mica caòtic, amb dos, o fins i tot tres tocs de castells sonant alhora (que no acompassats), però en general es va sortir de la Rambla amb bon sabor de boca. L'espineta? La caiguda del 3d7 de Sant Pere i Sant Pau, però tothom va coincidir en sentenciar en què va ser una relliscada puntual que no farà baixar les expectatives cooperativistes per aquesta temporada. Prepara't, Magí? Tant de bo.

Au, i la setmana que ve la crònica de la diada margenera! I potser no serà la única actualització lleidatana aquesta setmana... Força, Equilibri, Valor i Seny!


Diada de Sant Jordi
23-4-2011
Rambla Nova, Tarragona

Xiquets de Tarragona: 4d7, 5d7, 3d7, vd5
Colla Jove Xiquets de Tarragona: 4d7, 5d7, 4d7a, vd5, 3p4
Xiquets del Serrallo: 3d6, 3d6a, id2d6, 2d6, 3p4
Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 2d6, 3d7c, 4d6, pd5, 2p4

1 comentari:

  1. A veure quan parles dels Xiquets del Serrallo!! Que sempre m'ho passo molt bé llegint el teu blog però hi falta un toc blau! hahaha

    Que vagi bé :D

    ResponElimina