Churchill va dir que es va necessitar sang, suor i llàgrimes per guanyar la IIa Guerra Mundial. A Catalunya plorem, suem i ens dessagnem cada diumenge a plaça per poder tocar, encara que sigui un segon, el cel de cadascú.

divendres, 8 d’octubre del 2010

A un instant de la glòria, a uns centímetres del cel


M'he passat molt de temps decidint com enfocar aquesta entrada, bàsicament per que suposa aclarir com interpreto, i com recordaré, el XXIIIè Concurs de Castells de Tarragona.

Evidentment no puc oblidar que tècnicament no hem triomfat del tot sobre els nostres objectius. Però aquest punt de vista, no fotem, queda totalment aixafat pel fet de que, més de 15 anys després de la mítica temptativa, ens hem atrevit a tirar un Gamma Extra a plaça. I no qualsevol plaça, sinó la nostra Plaça de Braus. I no qualsevol Gamma Extra, sinó el nostre Gamma Extra, un 5d9f que vam plantejar i inventar nosaltres per primera vegada, tot i no haver-lo carregat mai. D'igual manera, la Bèstia segueix sent la nostra bèstia particular, la negra, l'espina clavada sota l'escut, i ens cou molt. Però és aquest mateix mal el que ens empeny, amb forces renovades després de la caiguda més elegant d'un Gamma Extra mai vista, a seguir endavant.

Fins ara ho déiem amb la boca petita, quasi com demanant perdó per tant sols pensar-ho, amb por de dir-ho molt alt. Ara ja li hem declarat la guerra obertament al 5d9f. La nostra candidatura a ser la cinquena colla ja és irrevocable. Tard o d'hora, castellers d'arreu, els morats, els baietes, els liles, els de Cós del Bóu, digueu-nos com volgueu, prometem tocar per fi el nostre cel.

=>Dades a remarcar:
-La Jove, enguany, ha tirat a plaça nou castells de la gamma de 9, 8 dels quals descarregats (plusmarca personal en descarregats consecutius)
-La colla porta enguany 3 Tripletes, quan l'any passat va fer solament una, que era la primera en més d'una dècada
-11 5d8 tirats a plaça, 10 dels quals descarregats
-15 folres liles a plaça (comptant 2d8f+3d9f+4d9f+5d9f)

Qui dubta ara que l'any que ve la Jove donarà guerra?
(Què coi? No havíem dit que res de boques petites?)
Qui dubta ara que l'any que ve la Jove serà colla de Gamma Extra?

Els somnis no poden fugir eternament de nosaltres.

Solament queda recordar: Força, Equilibri, Valor i Seny!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada