Churchill va dir que es va necessitar sang, suor i llàgrimes per guanyar la IIa Guerra Mundial. A Catalunya plorem, suem i ens dessagnem cada diumenge a plaça per poder tocar, encara que sigui un segon, el cel de cadascú.

dimecres, 26 de gener del 2011

Dues noves cases blaves

És de domini públic la problemàtica que han tingut els Xiquets del Serrallo durant la seva història amb el tema de la seu social i el local d'assaig. Aquesta colla nòmada, després de voltar i voltar, es va establir "provisionalment" a l'actual local del carrer Nou de Sta. Tecla, uns baixos petits i no molt acords a les necessitats d'una colla castellera. El problema és que el "provisionalment" ha derivat en un "indefinidament". Això, però, sembla que canviarà si fem cas a la informació que dóna el Diari: Els Xiquets tornaran del seu exili a la Part Baixa al 2012, i és que serà aleshores quan es preveu que acabin les obres de remodelació de l'antic edifici de l'estació fitosanitària del Port, a tocar dels tinglados. S'habilitarà com un centre cultural per al barri mariner i es prepararà una sala pensada ex professo per a l'activitat castellera. Amb aquesta actuació, sembla que la idea de fer un local als jardins de les piscines del Serrallo, a Vidal i Barraquer, llargament anunciada i esperada, s'esvaeix. Serà la seu definitiva? Tant de bo. La colla s'ho mereix.

En un altre ordre de coses, del Llobregat cap amunt també hi han notícies, i és que els Castellers de la Vila de Gràcia han posat recentment la primera pedra de l'Espai Albert Musons, el que serà la seva futura seu, compartida amb la Fundació Festa Major de Gràcia. Per tant, Tant Gràcia com Serrallo, dues colles blaves, estrenaran locals d'aquí a uns anys que no solament seran coneguts al Món Casteller sinó que seran pols culturals als seus respectius barris. Bona simbiosi entre els castells i la cultura, pel que es veu.

Res més fins la Candela! Força, Equilibri, Valor i Seny!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada