Churchill va dir que es va necessitar sang, suor i llàgrimes per guanyar la IIa Guerra Mundial. A Catalunya plorem, suem i ens dessagnem cada diumenge a plaça per poder tocar, encara que sigui un segon, el cel de cadascú.

divendres, 17 de setembre del 2010

La colla de la setmana: Marrecs de Salt

Fitxa

nom: Colla Castellera Marrecs de Salt
ciutat: Salt, Gironès
any de fundació: 1995
color de camisa: Blau
gamma de castells: 7'5/8

Els Marrecs són una colla particular en molts sentits. En primer lloc, no encaixa ben bé amb el perfil de colla que m'agrada tractar en aquest bloc, que és la colla bàsica de set. Tot i això, els Marrecs es podrien considerar com una extensió del model casteller metropolità en terres gironines, ja que no és la colla de la ciutat de Girona (Que no en té, essent de les poques grans ciutats catalanes que no en disposa), sinó que pertany a la petita ciutat residencial de Salt, a tocar de la capital. Aquesta particularitat ha fet que la colla sigui "amfitriona" a ambdues ciutats. Tant és així que en té dues, i no una, de places pròpies: la plaça del Vi de Girona i la plaça Companys de Salt, on van ser col·locades l'any 2002 sengles plaques commemoratives en reconeixement a la colla. Juntament amb la Colla Castellera de Figueres, és la colla catalana més allunyada del triangle Tarragona-Valls-Vilafranca, i tot i això, l'actuació de les Fires de Sant Narcís, on els Minyons de Terrassa estan sempre presents, sol veure castells de nou i algun Gamma Extra (4d9net) alçats per la colla del Vallès.

Des de la desaparició dels jonquerencs Castellers de l'Albera, són l'única colla castellera de les comarques gironines juntament amb la ja anomenada Colla Castellera de Figueres. Per tant, a ells els pertoca expandir el Fet Casteller a la zona compresa entre el Maresme i l'Empordà. De moment, no van pel mal camí.

Pàgina web dels Marrecs: http://www.marrecs.cat/

Res més, solament recordar-vos: Força, Equilibri, Valor i Seny!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada