Churchill va dir que es va necessitar sang, suor i llàgrimes per guanyar la IIa Guerra Mundial. A Catalunya plorem, suem i ens dessagnem cada diumenge a plaça per poder tocar, encara que sigui un segon, el cel de cadascú.

dilluns, 6 de setembre del 2010

La colla de la setmana (passada): Matossers de Molins de Rei

Fitxa

nom: Colla Castellera dels Matossers de Molins de Rei
ciutat: Molins de Rei, Baix Llobregat
any de fundació: 2002
color de camisa: marró
gamma de castells: 6'5/7


Els Matossers de Molins de Rei és un clar exponent del tipus de colla castellera que s'ha imposat als pobles i ciutats de l'arc metropolità barceloní, un grup format, per exemple, pels Castellers de Cerdanyola, els Castellers d'Esplugues, els Castellers de Rubí, els Castellers de Castelldefels o els Castellers de Sant Feliu, totes elles agrupacions petites formades en nuclis residencials i industrials dels voltants de Barcelona, amb un esperit asociatiu nascut de les organitzacions veïnals del Desarrollismo (fenòmen que va afectar especialment aquesta zona) amb la voluntat d'unir a una població del municipi dispersa pel fet de ser una ciutat dormitori. Aquest tipus de colla té un àmbit local i sol moure's per la gamma alta de sis i les construccions bàsiques de set, amb la notable excepció dels Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Cornellà, que amb el mateix model han aconseguit o almenys carregar un castell de 8.

Per tant, tots aquells molinencs o baixllobregatencs que vulguin ajudar als de la camisa d'argila a aconseguir fites més elevades ténen la possibilitat de passar-se per la seu de la colla, al número 52 del carrer de Pi i Margall de la localitat molinenca.

Pàgina web dels Matossers: http://www.matossers.cat/

Així que ja sabeu, matossers, castellers i foranis en general: Força, Equilibri, Valor i Seny!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada